Om oss - www.designwerket.se

Svensk Design - Producerad i Europa.

Vet du vem som har gjort dina? - Vi vet vem som har gjort våra!

För oss är det viktigt att alla mår bra, människorna som tillverkar, vår miljö, och att du skall trivas med dina varor och använda de länge...

Därför har vi valt att tillverka allt i Europa, där yrkesstolta kvinnor & män tillverkar det åt dig :-)

Happy shopping for happy people!

Om DesignWerket

 

 

DesignWerket erbjuder kunden, som vill dra sitt strå till stacken, när det gäller ansvarsfull konsumtion: - ett Svenskt alternativ, med all produktion i Europa.

 
Varumärket DesignWerket® - registrerat i EU 2014 - kännetecknas av designern Gunilla L Werkelins karakteristiska design. Rock/romantiska kläder för kvinnan som vill utmärka sig i mängden.
Varumärket jobbar med två kollektioner - en rock/ romantisk samt en Eco kollektion i designat snitt med GOTS certifiering.

Alla produkter är tillverkade i LIMITED EDITION - för att göra dig unik!

En designer gör alla plagg som utgör varumärket, och hennes fantasi är lika fantastisk som hennes uppmärksamhet för funktion och detaljer. Hon tolkar trender i modevärlden och blandar dessa med kärlek till historia och rock - vilket ger fantastiska couture plagg..

 

Om du har tur att få tag på ett plagg ur hennes begränsade upplaga av kläder, kommer du att ha det i många år framöver, och ständigt finna dig själv besvara frågan: "-Var har du köpt den?"

Våra storlekar är svenska i följande motsvarighet: 0 (XS)= 32/34, 1 (S) = 36, 2 (M) = 38/40, 3 (L) =42/44, 4 (XL) = 46/48, 5 (XXL) = 50.

Passformen kan variera beroende på om vår designer har tänkt sig plagget - tight eller oversize, i dessa fall står det hur tanken är i plaggets beskrivning.


Size Chart

Det var en gång...

DesignWerket - vad är det?

DesignWerket skulle designa kläder och accessoarer, med visionen att klä kvinnor i sköna kvinnliga kläder.

Gunilla Ljungberg Werkelin - vem är det?

Uppvuxen i en skinnhög – utbildad inom TEKO. Fader från Gotland av 3:e generationen skräddare, som sedermera blev körsnär tillsammans med moderns Norska ursprung. Utbildning som designer med gedigen erfarenheten inhämtad via designer hos klädkedjor. Bor och verkar i Varberg idag.

- Jag har sovit i din klänning i natt...?

Kvinnan som köper våra kreationer vill ha sköna unika plagg, gärna med detaljer. Hon gillar att handla sina kläder och accessoarer i en inspirerande miljö, och är inte rädd för att skilja sig i mängden. Många av våra återförsäljare är livsstilsbutiker.

5:a i historia

Gunilla har alltid fascinerats av historia och gamla miljöer. Varje säsong tar hon fram 4 nya kollektioner som alla inspireras av olika historieepoker som ligger henne varmt om hjärtat.

"- svart som favorit"

Kvalitéerna Gunilla använder väljer hon ut med omsorg. De skall vara mjuka, sköna, lättskötta och helst miljövänliga. Stilen kan man kalla rock/romantisk. Favoritfärgen är svart vilket genomsyrar alla kollektioner, som dessutom kryddas med säsongens färger.

"Rakryggat"

Det är viktigt för Gunilla att hennes artiklar är producerade under rättvisa förhållanden. Miljötänkandet är en mycket viktig faktor. Begreppet "Slow fashion" passar väldigt bra på Gunillas kreationer där plaggen går att kombineras från säsong till säsong med hög kvalitet, mindre miljöpåverkan och gärna med en unik och intressant design. Alla produkter är dessutom tillverkade i LIMITED EDITION - för att göra dig unik!

Grekland, Italien och Polen

Allt tillverkas i Europa: tillbehör, tyger samt produktion. På fabrikerna arbetar yrkesstolta vuxna kvinnor & män med mångårig erfarenhet. Gunillas mål är att allting ska vara så nära som möjligt med tanke på miljö och samvete.

Pricken?

Pricken över i! För att få en helhetsbild designar Gunilla även accessoarer. De matchar kollektionerna och följer inspirationstemat.

5:a i Geografi

DesignWerket har idag närmare 150 återförsäljare runt om i Skandinavien och vi växer för varje dag som går....

Alla kan inte vara i Paris...

Huvudkontoret ligger mellan bondgårdar och saltstänkta sandstränder i Varberg. Här hämtar Gunilla sin inspiration i en rogivande miljö.